Oбщински турнир по народна

5

 Oбщински турнир по народна топка

През април в Димитровград се проведе общинския турнир по народна топка.  Три първи места спечелиха възпитаниците на ОУ“Алеко Константинов“. На призовите места застанаха отборите на II , III  и IV клас. Оспорваните срещи бяха  в зала „Младост“ и имаха за цел да популяризират играта сред учениците от местните училища.
Турнирът беше разделен на  2 етапа- вътрешен и финален. Алековци участваха с общо четири отбора.Те се представиха отлично и завоюваха три първи и едно трето място. Директорът на училището Дорина Желязкова отличи с купи и грамоти училищните отбори.

    Пак през април Каварна домакинства на Регионалните спортни игри по футбол и народна топка за деца с интелектуални затруднения на Спешъл Олимпикс България. Игрите се провеждат за 11 поредна година в 11 различни градове на страната и за първи път в Каварна, отбелязва пресслужбата на крайморската община. Специални гости на събитието бяха кметът на Каварна Цонко Цонев и директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. Игрите дадоха възможност на общо девет отбора да премерят сили – пет по футбол и  четири по народна топка. В състезанията се включиха деца от помощните училища в Каварна, Кранево и Добрич и от Ресурсните центрове във Варна и Добрич.

     На 20 април 2015 г. в Спортното училище в гр. Велико Търново се проведе регионален спортен турнир по футбол и народна топка с участието на смесени отбори от ученици със и без интелектуални затруднения. Надпреварата бе част от националната кампания „Да играем заедно!“ В състезанията по футбол и народна топка, организирани от Спешъл Олимпикс  България, участие взеха ученици от VI клас със и без специални образователни потребности. Състезателите получиха  медали. Доброто  настроение и новите приятелства бяха доминиращи. Отборът по народна топка, под ръководството на ресурсния учител Йорданка Илиева, се класира на второ място след само една загуба. Ето как изглеждат резултатите от равностойната надпревара:

1. ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търновo

2. Ресурсен център – гр. Велико Търновo

3. ПУ „Теодосий Търновски“, гр. Велико Търново

4. СОУ „Цанко Церковски“, гр. Полски Тръмбеш

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

AUTHOR

Kim Reiki

„Никога не забравяй, че ограниченията са в главата ти, а вселената е в сърцето ти!“ Kim Reiki , „Всеки пие от чашата на живота това ,което сам си налее!“ Kim Reiki , “Аз правя така – давам себе си , за да разбера колко струвам!“ Kim Reiki

Напиши Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This Campaign has ended. No more pledges can be made.