Приморска народна топка

5

Приморска народна топка

Интересът към народната топка е запазен в община Приморско. Тук са осъзнали привлекателността на това занимание и на базата на съществуващи групи по различни интереси бе организиран първия общински турнир турнир, който се превърна в атракция за жителите на крайморския град.

През тази година зимният турнир събра 13 отбора, които всяка събота от началото на януари до края на февруари демонстрираха умения, придобити в тренировки и предишни състезания. Участваха следните отбори : „Танцов клуб Перла”, „Рома Приморско”,  „Атлиман – Китен”,  „Танцов ансамбъл „Приморско”, „Волейболен клуб Приморско”, „Хитри лисици”, „Ахтопол”, „Народни хора”, „Ново Паничарево”, „Ясна поляна”, „Фреш Приморско” , „Ню пънч” и ФА” Приморско”.

Hitrite_lisici

Победителки са момичетата от „Хитри лисици“. На няколко пъти „лисиците“ отстъпваха челната позиция във временното класиране на състезателките от „Рома“, но в последните няколко кръга със завидна техника, бързина и издръжливост те заслужено  спечелиха „златните“ медали. Втората позиция остана за „Рома“, а трети се наредиха „Леопардови момичета“.

С купи, медали, статуетки и грамоти се окичиха най-изявилите се в състезанието по народна топка. Награди получиха и организаторите на надпреварата – Красимир Лефтеров, Катя Маджарова от „Хитрите лисици“, Мария Колева от ФА „Приморско“, Мими Михайлова от „Ню Пънч“ и Ваня Иванова от „Ахтопол“. Участничките, които се бяха контузили по време на турнира, получиха грамота за „мъжко момиче“. Специални отличия бяха връчени за „майка и дъщеря“, „най-млад отбор“, „най-зрял отбор“, „най-продължителен мач“ и „Барби” на турнира“. Състезателките, показали добра игра, получиха статуетки за „най-полезен играч“.

Наградите бяха връчени от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и от председателя на Общинския съвет  в Приморско Миглена Барцулева. Градоначалникът поздрави участниците, като им благодари за това, че са отделили от свободното си време, за да се включат в турнира. На въпрос от представител на организаторите дали догодина идеята за второ издание на турнира по народна топка ще бъде подкрепена, Германов отговори: „От мен имате едно голямо „ДА“, а останалото зависи от всички вас“.
В продължение на два месеца тринадесетте отбора от Приморско, Китен, Ахтопол, Ясна поляна и Ново Паничарево мериха сили за завоюване на челната позиция в спортната зала в Приморско. Турнирът по народна топка се провежда за първа година, но за кратко време събра почитателки от най-различна възраст, които изразиха готовност да се включат в следващото издание.

 Приморско ONLINE

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

AUTHOR

Kim Reiki

„Никога не забравяй, че ограниченията са в главата ти, а вселената е в сърцето ти!“ Kim Reiki , „Всеки пие от чашата на живота това ,което сам си налее!“ Kim Reiki , “Аз правя така – давам себе си , за да разбера колко струвам!“ Kim Reiki

Напиши Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This Campaign has ended. No more pledges can be made.