В Борован

5

 В Борован беше проведено състезание по народна топка

В средата на май тази година в община Борован беше проведено състезание по народна топка, теглене на въже, лекоатлетическа щафета и футбол. Включиха се учениците от училищата в Борован, Добролево и Малорад.

Спортният празник е по инициатива на местната  комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Мотото бе „Не на агресията и зависимостите”, а патрон – кметът на община Борован Десислава Тодорова.

Borovan narodna topka

   Чрез надпреварата в различни спортни дисциплини се цели засилване на привлекателността на българското училище. Разнообразните спортни дейности са фактор за играждане на двигателни умения и навици, за утвърждаване на здравословен живот. От друга страна, те създават ангажимент, който е противовес на негативните емоции и явления в обществото и помага за физическо и интелектуално израстване на българските младежи. Състезанията са извор на самочувствие и здраве, възпитават спортен дух и усет към красота, а свободното време на учениците е запълнено със смислени неща.

    Участниците в състезанията получиха тениски с тематични надписи, а победителите се радваха на медали, грамоти и флагчета.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

AUTHOR

Kim Reiki

„Никога не забравяй, че ограниченията са в главата ти, а вселената е в сърцето ти!“ Kim Reiki , „Всеки пие от чашата на живота това ,което сам си налее!“ Kim Reiki , “Аз правя така – давам себе си , за да разбера колко струвам!“ Kim Reiki

Напиши Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This Campaign has ended. No more pledges can be made.